Brand awareness

Brand awareness refereert naar de mate van bekendheid van jouw business binnen een bepaalde doelgroep. (Her)kennen jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten jou en weten ze waar ze je kunnen vinden? Wil jij weten hoe jij meer kunt halen uit een online brand awareness campagne?

Voordelen van brand awareness

N

Vergroot merkbekendheid

N

Speelt in op vertrouwen en herkenning

N

Onderscheidt jouw business van je concurrenten

N

Eerste stap van de online marketing funnel

Wat is brand awareness?

Brand awareness is de mate van bekendheid van jouw business binnen een bepaalde doelgroep. Een gedegen online brand awareness strategie heeft als focus het onder de aandacht brengen van jouw business en merkidentiteit bij jouw doelgroep. Het merkbewustzijn wordt vergroot, wat leidt naar onderscheidend vermogen ten opzichte van jouw concurrenten, het wekken van vertrouwen en uiteindelijk het creëren van brand loyalty.

N

Brand Awareness campagne op social media

N

Brand campagne op Google Ads & Bing

N

Vertoningen en views middels online video marketing

N

Display Remarketing advertenties

Hoe zorgt PEAK ervoor dat een brand awareness campagne de merkbekendheid van mijn business vergroot?

Het hoofddoel van een brand awareness campagne is het vergroten van de merkbekendheid van jouw business. Met dat doel voor ogen zullen wij dus altijd een online brand awareness strategie opzetten. We brengen jouw business onder de aandacht bij jouw potentiële doelgroep op bijvoorbeeld social media, Google Ads & Bing, door video marketing activiteiten en display remarketing advertenties. Door het onder de aandacht brengen van jouw business en merkidentiteit bij jouw doelgroep wordt het merkbewustzijn vergroot. Dat leidt naar onderscheidend vermogen ten opzichte van jouw concurrenten. Het wekt vertrouwen en zo werken we toe naar het creëren van brand loyalty.

Waarom is brand awareness zo belangrijk?

De activiteiten binnen een brand awareness strategie zijn gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van jouw business. Naamsbekendheid is zeer waardevol gezien het bij de juiste benadering kan leiden tot vertrouwen ín jouw business en uiteindelijk tot brand loyalty áán jouw business. Brand awareness is niet voor niets de eerste stap in de online marketing funnel: brand awareness kan de eerste stap zijn naar het bereiken van jouw doelstellingen, het genereren van leads of het verhogen van je conversiepercentage.

Waarom is video marketing een waardevolle toevoeging aan mijn online brand awareness campagne?

Video is een zeer waardevol platform. Je geeft jouw potentiële doelgroep door de combinatie van bewegend beeld en geluid de kans op een dynamische manier kennis te maken met jouw business. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat boodschappen overgebracht door video door de multimediale opzet beter blijven hangen. Daarnaast kun je middels video gecompliceerde boodschappen op een eenvoudige manier overbrengen aan jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten. We kunnen online video campagnes optimaliseren op uitkijk percentage, waardoor we ervoor zorgen dat een zo groot mogelijk deel van jouw doelgroep een zo groot mogelijk deel van jouw boodschap meekrijgt.

Waarom door PEAK mijn online brand awareness marketing campagne laten opzetten?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s om jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen te behalen. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Kan PEAK ook de visuele uitingen voor mijn branding campagne opmaken?

Nee; wij hebben geen in-house designers. Wel hebben we een groot netwerk. We werken samen met vaste en betrouwbare partners die de expertises kunnen oppakken die wij niet bieden.

Hoe worden de resultaten van mijn brand awareness marketing campagne voor mij inzichtelijk gemaakt?

Dit alles is real time terug te vinden in onze custom Google Data Studio Dashboard. De resultaten zullen we op afgesproken momenten aan jou presenteren.

“Veel MKB-ondernemers hebben niet de
juiste kennis in huis om mee te liften op
het succes van online.”

Diensten voor Branding

N

Visuele content blijft beter hangen

N

Persoonlijke merkbeleving

N

Moeilijke informatie makkelijk communiceren

N

80% van het online verkeer is video

N

Direct bovenaan in de zoekresultaten

N

Conversiegerichte bezoekers

N

Je product of dienst tonen op een relevant moment

N

Flexibel bijsturen en optimaliseren

N

Hyperlokaal

N

Veel targetmogelijkheden

N

Dagelijks gebruik blijft toenemen

N

Kostenefficiënt

De 3 PEAKs van een online
marketing strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

Waarom online brand awareness?

De activiteiten binnen een online brand awareness strategie zijn gericht op het vergroten van de online naamsbekendheid van jouw business. Naamsbekendheid is zeer waardevol gezien het bij de juiste benadering kan leiden tot vertrouwen ín jouw business en uiteindelijk tot brand loyalty áán jouw business. Online brand awareness is niet voor niets de eerste stap in de online marketing funnel: het kan de eerste stap zijn naar het bereiken van jouw online marketing doelstellingen, het genereren van leads of het verhogen van je conversiepercentage.

“Online zichtbaarheid en verkoop worden in de komende jaren belangrijker dan ooit”

Kan ik je helpen?

KLANTREVIEWS

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

branding bureau: peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het vergroten van je online brand awareness om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.