Brand awareness

Brand awareness refereert naar de mate van bekendheid van jouw business binnen een bepaalde doelgroep. (Her)kennen jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten jou en weten ze waar ze je kunnen vinden? Wil jij weten hoe jij meer kunt halen uit een online brand awareness campagne?

Voordelen van brand awareness

N

Vergroot merkbekendheid

N

Speelt in op vertrouwen en herkenning

N

Onderscheidt jouw business van je concurrenten

N

Eerste stap van de online marketing funnel

Wat is brand awareness?

Brand awareness is de mate van bekendheid van jouw business binnen een bepaalde doelgroep. Een gedegen online brand awareness strategie heeft als focus het onder de aandacht brengen van jouw business en merkidentiteit bij jouw doelgroep. Het merkbewustzijn wordt vergroot, wat leidt naar onderscheidend vermogen ten opzichte van jouw concurrenten, het wekken van vertrouwen en uiteindelijk het creëren van brand loyalty.

N

Brand Awareness campagne op social media

N

Brand campagne op Google Ads & Bing

N

Vertoningen en views middels online video marketing

N

Display Remarketing advertenties

Hoe zorgt PEAK ervoor dat een brand awareness campagne de merkbekendheid van mijn business vergroot?

Het hoofddoel van een brand awareness campagne is het vergroten van de merkbekendheid van jouw business. Met dat doel voor ogen zullen wij dus altijd een online brand awareness strategie opzetten. We brengen jouw business onder de aandacht bij jouw potentiële doelgroep op bijvoorbeeld social media, Google Ads & Bing, door video marketing activiteiten en display remarketing advertenties. Door het onder de aandacht brengen van jouw business en merkidentiteit bij jouw doelgroep wordt het merkbewustzijn vergroot. Dat leidt naar onderscheidend vermogen ten opzichte van jouw concurrenten. Het wekt vertrouwen en zo werken we toe naar het creëren van brand loyalty.

Waarom is brand awareness zo belangrijk?

De activiteiten binnen een brand awareness strategie zijn gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van jouw business. Naamsbekendheid is zeer waardevol gezien het bij de juiste benadering kan leiden tot vertrouwen ín jouw business en uiteindelijk tot brand loyalty áán jouw business. Brand awareness is niet voor niets de eerste stap in de online marketing funnel: brand awareness kan de eerste stap zijn naar het bereiken van jouw doelstellingen, het genereren van leads of het verhogen van je conversiepercentage.

Waarom is video marketing een waardevolle toevoeging aan mijn online brand awareness campagne?

Video is een zeer waardevol platform. Je geeft jouw potentiële doelgroep door de combinatie van bewegend beeld en geluid de kans op een dynamische manier kennis te maken met jouw business. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat boodschappen overgebracht door video door de multimediale opzet beter blijven hangen. Daarnaast kun je middels video gecompliceerde boodschappen op een eenvoudige manier overbrengen aan jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten. We kunnen online video campagnes optimaliseren op uitkijk percentage, waardoor we ervoor zorgen dat een zo groot mogelijk deel van jouw doelgroep een zo groot mogelijk deel van jouw boodschap meekrijgt.

Waarom door PEAK mijn online brand awareness marketing campagne laten opzetten?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s om jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen te behalen. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Kan PEAK ook de visuele uitingen voor mijn branding campagne opmaken?

Nee; wij hebben geen in-house designers. Wel hebben we een groot netwerk. We werken samen met vaste en betrouwbare partners die de expertises kunnen oppakken die wij niet bieden.

Hoe worden de resultaten van mijn brand awareness marketing campagne voor mij inzichtelijk gemaakt?

Dit alles is real time terug te vinden in onze custom Google Data Studio Dashboard. De resultaten zullen we op afgesproken momenten aan jou presenteren.

“Veel MKB-ondernemers hebben niet de
juiste kennis in huis om mee te liften op
het succes van online.”

Diensten voor Branding

N

Visuele content blijft beter hangen

N

Persoonlijke merkbeleving

N

Moeilijke informatie makkelijk communiceren

N

80% van het online verkeer is video

N

Direct bovenaan in de zoekresultaten

N

Conversiegerichte bezoekers

N

Je product of dienst tonen op een relevant moment

N

Flexibel bijsturen en optimaliseren

N

Hyperlokaal

N

Veel targetmogelijkheden

N

Dagelijks gebruik blijft toenemen

N

Kostenefficiënt

De 3 PEAKs van een online
marketing strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

Waarom online brand awareness?

De activiteiten binnen een online brand awareness strategie zijn gericht op het vergroten van de online naamsbekendheid van jouw business. Naamsbekendheid is zeer waardevol gezien het bij de juiste benadering kan leiden tot vertrouwen ín jouw business en uiteindelijk tot brand loyalty áán jouw business. Online brand awareness is niet voor niets de eerste stap in de online marketing funnel: het kan de eerste stap zijn naar het bereiken van jouw online marketing doelstellingen, het genereren van leads of het verhogen van je conversiepercentage.

“Online zichtbaarheid en verkoop worden in de komende jaren belangrijker dan ooit”

Kan ik je helpen?

KLANTREVIEWS

Mick van PEAK Online Marketing helpt ons al jaren met het succesvol opzetten en managen van social media campagnes. Ik kan niet anders dan dit bedrijf aanraden. De samenwerking is altijd professioneel en prettig, de service van een hoog niveau. Vakmanschap en kennis van het marketinglandschap zit bij dit bedrijf in het dna.

David Behrens | EIGENAAR

Ping Media B.V.

Als retailer in de meubelbranche is het super belangrijk om je online marketing op orde te hebben want 90% van onze klanten oriënteert zich online alvorens ze de stap nemen om naar de winkel te gaan. Mick van peak online marktwerking helpt en ontzorgt  ons volledig op dit gebied. Erg blij met de resultaten.

Wout Middelman | Eigenaar

Middelman wonen

Mick heeft mij op een hele duidelijke manier laten inzien hoe ik meer uit mijn website kan halen. Via teams hebben wij samen naar belangrijke data  van mijn website gekeken en dat opende mijn ogen. Je merkt dat Mick heel erg veel kennis heeft op dit vlak en dat hij je op een fijne en toegankelijke manier in korte tijd veel kan leren. Een man met veel kennis en fijne manier van communiceren.

Esther Bakker | Eigenaar

K'willeminhuis

Met PEAK Online Marketing hebben wij een specialist die ons meeneemt en inzicht geeft in de wereld van SEO analyse, zoekmachine optimalisatie, keywords & content. Het ogenschijnlijke mistige wordt helder gemaakt en geeft handvaten om de juiste dingen te doen en zichtbaar en vindbaar te zijn.

Bart Eigenhuis | Eigenaar

Smaak Keukens Soest

PEAK laat je met een quickscan je ogen openen hoe het bij instagram & facebook werkt mbt adverteren. Door duidelijk aan te geven hoe je het beste kan adverteren bespaar je een hoop geld en bereik je het meeste voor je bedrijf. Daarnaast gaan de ontwikkelingen bij META zo snel dat het voor een kleine ondernemer niet meer te volgen is.

Dennis Esselman | EIGENAAR

DEEP

Fijne samenwerking met veel positieve energie. Mick denkt met je mee en doet een stapje extra.

Ik kan een traject met Mick aanraden aan elke ondernemer die meer vanuit gemak en rust wilt ondernemen.

Marieke Beijersbergen | Eigenaar

Lindenhof

Mick is buiten een fijn mens een professional op het gebied van Online Marketing. Kennis van zaken, hoogwaardige service, heldere communicatie en denkt met je mee.
We werken nu al een aantal jaren samen en daar zullen wat mij betreft nog vele jaren aan toegevoegd gaan worden!

Charlie-Robinson | Eigenaar

CRP Webdesign

Fijne partner om mee samen te werken! Mick kijkt niet alleen naar de directe vraag maar denkt mee over een totale oplossing. Hij schrijft een plan, geeft de juiste tips en zorgt dat alles piek fijn in orde is. Zowel tijdens de bouw van de web-oplossing, maar ook voor de stappen die daarna gezet moeten worden, houdt hij alles nauwlettend in de gaten en komt hij met goede tips en evaluaties. Net even dat beetje extra om de beste resultaten te behalenvoor onze klanten. Wat wij enorm waarderen in Mick. Peak is een waardevolle partner voor de lange termijn!

Bart van Esch | Eigenaar

Be-Interactive

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

branding bureau: peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het vergroten van je online brand awareness om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.