Meetbare resultaten en SEA voor Majoor Makelaars

“In 6 maanden een groei van 180% in het aantal kliks op de Google Ads advertenties!”

Resultaten

We werken inmiddels meer dan 6 maanden samen met Majoor Makelaars. In juni 2022 hebben wij het beheer van de Google Ads advertenties overgenomen. Sinds PEAK aan het roer staat zijn er zeer mooie resultaten behaald:

N

Een kwaliteitsverbetering van ruim 25% van het verkeer op de website.

N

Een meetbare funnel opgezet met een conversiepercentage van meer dan 2%

N

Een groei van 67% in de CTR van de Google Ads advertenties

N

Een groei van 180% in het aantal kliks op de Google Ads advertenties

N

Een daling van 66% in de gemiddelde kosten per klik op de Google Ads advertenties

Majoor makelaars

Majoor Makelaars is al ruim 25 jaar actief in de regio Soest, in het verleden bekend onder de naam Schoeman Makelaars. “Aandacht” is het motto en bepaalt in overwegende mate de manier van werken. Vanaf de bezichtiging, de onderhandelingen tot aan de mogelijke oplevering van een verkochte of aangekochte woning.

Fijne samenwerking! De wensen worden proactief opgepakt, regelmatig overleg en terugkoppeling over resultaten. Aanrader!

Edwin Majoor - eigenaar - Majoor Makelaars

case-majoor-makelaars

Opdracht

Majoor Makelaars was voorheen niet tevreden met de resultaten vanuit de lopende Google Ads campagnes. Na een uitgebreide audit door PEAK bleek dat Google Analytics ook al enige tijd geen data meer verzamelde. Na deze constatering hebben we de website volledig meetbaar gemaakt. Vanaf dat moment konden we de Google Ads campagnes gaan sturen op gerichte resultaten. De wens van Majoor Makelaars was:

N

Grip krijgen op de data achter de website door de data meetbaar en inzichtelijk te maken

N

Grip krijgen op de resultaten vanuit de Google Ads Advertenties door doelen te stellen en resultaten te meten

N

Onderbouwd advies over de groeimogelijkheden door het inzetten van Online Marketing activiteiten

+ 5 % + 10 % + 15 % + 20 % + 25 %
Verkeerskwaliteit

+ 5 % + 20 % + 40 % + 60 % + 67 %
CTR

+ 10 % + 20 % + 30 % + 180 %
Aantal kliks

- 10 % - 20 % - 30 % - 66 %
CPC

Werkzaamheden

Voor Majoor Makelaars ligt de focus op het creëren van een vruchtbare bodem voor succesvolle online marketingactiviteiten. Dit begint altijd bij het stellen van heldere doelen en dat kan niet zonder meetbare data. PEAK heeft zowel de website als de conversies van Majoor meetbaar gemaakt, waardoor we ons nu kunnen gaan richten op het realiseren van online groei. Dat doen we door het opzetten van een resultaatgerichte online marketingstrategie met op data gebaseerde online marketing campagnes.

PEAK 1: Meetbare Resultaten

  • Website en conversies meetbaar gemaakt
  • Google Analytics 4 geïmplementeerd
  • Cookie Bot geïmplementeerd
  • Hotjar geïmplementeerd
  • Google Optimize geïmplementeerd

PEAK 2: Online verkeer

  • Zoekmachine Adverteren
  • Microsoft Ads Adverteren

PEAK 3: Conversie optimalisatie

  • Advies (landings-) pagina’s
  • Advies over de structuur en inrichting van de nieuwe website

Conclusie

Bij PEAK vinden we het heel belangrijk om te sturen op meetbare resultaten. En daarom hebben we allereerst de data van Majoor Makelaars meetbaar gemaakt. In deze fase hebben we samen met Majoor Makelaars ook SMART doelstellingen opgesteld. Dankzij de meetbare resultaten en de SMART doelstellingen kunnen we later helder in kaart brengen of met de ingezette online marketing activiteiten ook daadwerkelijk de beoogde resultaten zijn behaald. Én wat mogelijke nieuwe kansen zijn. Vanuit deze solide basis zijn we gestart met het opzetten van nieuwe, én het optimaliseren van lopende online marketing activiteiten.  

 

In het geval van Majoor Makelaars zien we al snel dat de doelstellingen dik worden behaald. Hieruit blijkt dat de potentie van de kanalen en de markt waarin Majoor Makelaars opereert hoog is. Met deze wetenschap kunnen we weer nieuwe doelstellingen en strategieën opstellen: nog een stapje verder naar de top! 

 

Naast het inrichten van de technische kant van de online marketing vervullen we voor Majoor Makelaars ook een strategische adviesrol. Voor mooie projecten zoals het vernieuwen van de website adviseren we over het optimaliseren van de user experience én het maximaliseren van de conversies. We worden erg blij van een dergelijke samenwerking waarin we worden betrokken in het totale proces!