SEA en Social media marketing voor Middelman Wonen

“Van 0 naar 100 afspraken door een krachtige leadfunnel!”

Resultaten

Met Middelman Wonen werken we al een aantal jaren samen. We blijven optimaliseren om steeds weer nieuwe marketingdoelstellingen te behalen. Het afgelopen jaar zijn de volgende resultaten behaald:

N

Een groei van 45% in het aantal website bezoekers

N

Een groei van 46% in het aantal conversies

N

Van 0 naar 100 afspraken door een krachtige leadfunnel

N

Google Ads conversiepercentage van 2,11 % naar 4,72 %

N

E-mail verkeer + 155 %

N

Social Ads verkeer + 340 %

Middelman wonen

Middelman wonen is al 90 jaar een begrip in Soest en omstreken. Kwaliteit en advies staan voorop. Daarom zijn de meubelen van Middelman Wonen zorgvuldig geselecteerd op materiaal, comfort en design. En om jouw thuisgevoel vorm te geven hebben ze een authentiek karakter.

Als retailer in de meubelbranche is het super belangrijk om je online marketing op orde te hebben want 90% van onze klanten oriënteert zich online alvorens ze de stap nemen om naar de winkel te gaan. Mick van PEAK Online Marketing helpt en ontzorgt ons volledig op dit gebied. We zijn erg blij met de resultaten!

Wout Middelman - Middelman Wonen

Opdracht

Middelman Wonen is de afgelopen jaren een grote transitie ondergaan: de focus is verschoven van dure merkmeubelen naar wooninspiratie voor elk budget. Middelman wonen is al 90 jaar een begrip in Soest en omstreken en aan PEAK de taak om deze transitie over te brengen aan het publiek. Aan het vertrouwde oudere publiek, gedreven door de filosofie dat een hoog geprijsd, kwalitatief meubelstuk een leven lang meegaat. Maar ook aan een nieuwe jongere doelgroep, opgegroeid in een fast moving cultuur waarin op kortere termijn behoefte is aan een switch in uitstraling. Een succesvolle SEA- en social media marketing strategie hebben ertoe geleid tot een groei van 45% in het aantal website bezoekers. Dit terwijl de kwaliteit van de bezoekers en het conversiepercentage gelijk is gebleven. 

En dat is niet alles: om mensen uit Soest en omgeving kennis te maken met het vernieuwde aanbod van Middelman wonen stelden we als doel het aantal aanmeldingen voor persoonlijk interieuradvies in de winkel flink te verhogen. En dat werkte: een krachtige leadfunnel heeft tot meer dan 100 afspraken geleid in het afgelopen jaar ten opzichte van 0 afspraken in het jaar daarvoor.

N

Latent zoekenden in Soest en omstreken naar de Middelman website getrokken middels een succesvolle SEA strategie

N

Social media marketing om de doelgroepen te informeren over de nieuwe propositie van Middelman Wonen

N

Een krachtige leadfunnel om meer mensen naar de winkel te trekken voor een persoonlijk interieuradvies op maat

+ 5 % + 10 % + 15 % + 20 % + 45 %
Website bezoekers

10 20 30 40 50 100 +
Afspraken

+ 10 % + 20 % + 30 % + 340 %
Social Ads verkeer

+ 10 % + 20 % + 30 % + 155 %
E-mail verkeer

Werkzaamheden

In een lange samenwerking blijven sommige werkzaamheden gelijk en andere veranderen mee met nieuw gestelde online marketing doelstellingen. Om te blijven optimaliseren en de beoogde bedrijfsdoelstellingen te behalen voerden we het afgelopen jaar de volgende werkzaamheden uit:

PEAK 1: Meetbare Resultaten

  • Facebook Conversion API geïmplementeerd
  • Enhanced Ecommerce geïmplementeerd
  • Google Tag Manager Server Side Geïmplementeerd
  • Google Analytics 4 geïmplementeerd
  • Cookie Bot geïmplementeerd

PEAK 2: Online verkeer

  • Social media marketing
  • Zoekmachine Adverteren
  • E-mail marketing

PEAK 3: Conversie optimalisatie

  • Advies nieuwe home pagina
  • Advies nieuwe conversiepagina’s

Conclusie

Het afgelopen jaar hebben we voor Middelman Wonen resultaten gerealiseerd waar we trots op mogen zijn. Aan de hand van de resultaten van afgelopen jaar hebben we nieuwe doelen gesteld: het mag binnen Soest en omstreken nog duidelijker worden dat Middelman Wonen dé toegankelijke Feelgood Winkel met meer dan 5000M2 aan wooninspiratie voor ieder budget is. Komend jaar gaan we aan de slag met Pinterest advertising en e-mail marketing automation om de volgende beoogde bedrijfsdoelstellingen weer samen te behalen.

Online Marketing Bureau: peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het optimaliseren van je online marketing om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.