Job Marketing

Ben jij al tevreden met de respons op openstaande vacatures binnen jouw organisatie? PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om jouw business onder de aandacht te brengen bij passende leads en relevante kandidaten én je te positioneren als prettige werkgever.

Voordelen van job marketing

N

Meer relevante sollicitanten

N

Brand loyalty

N

Kostenefficiënt

N

Zichtbaarheid in krappe arbeidsmarkt

Wat is job marketing?

Job marketing, ofwel recruitment marketing, is voornamelijk gericht op het opbouwen en onderhouden van kandidaat-relaties. Belangrijke pijlers van job marketing zijn het creëren van relevante awareness rondom openstaande vacatures, maar ook het aantrekkelijk vermarkten van jouw business als “werkgeversmerk”.

N

Google Search advertenties

N

Google for Jobs

N

Indeed & Jobboard marketing

N

Onboarding e-mail funnels

Hoe stelt PEAK een succesvolle job marketing campagne samen

Allereerst is het zaak om de website en daarmee vooral de sollicitaties meetbaar te maken. Naast de sollicitaties is het bij job marketing ook erg belangrijk om de sollicitatie funnel meetbaar te maken. Zo weet je precies in welke stap veel potentiële kandidaten afhaken.

Vervolgens zal er een job marketing strategie vastgesteld moeten worden. Afhankelijk van de doelgroep, het budget en de bedrijfsdoelstellingen stellen we de ideale marketingmix samen. Deze kanalen zullen we vervolgens inrichten om de campagne te kunnen starten.

Als de campagne loopt zullen wij deze optimaliseren aan de hand van de meetbare resultaten. Maandelijks, of op een andere periodiek moment, nemen we samen de resultaten door en bespreken we de vervolgstappen.

Hoe weet PEAK waar we de ideale kandidaten voor mijn openstaande vacatures het beste kunnen benaderen?

Door een uitgebreide doelgroepanalyse leren we jouw doelgroep kennen. Met onze kennis en ervaring op het gebied van job marketing weten we via welke kanalen en op welk moment we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Aan de hand van deze informatie stellen we een relevant job marketing strategie samen voor het vinden van jouw ideale kandidaten.

Welke bijdrage levert job marketing aan het verbeteren van mijn business?

Zonder relevante leads of kandidaten ook geen relevante groei of doorloop van jouw team. En dus ook niet van jouw business. In de huidige krapte op de arbeidsmarkt is de uitdaging groot om vacatures op een opvallende en aantrekkelijke wijze onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep. Door te starten met een doelgroepanalyse en vervolgens een op maat gemaakte mix aan online marketing middelen samen te stellen is de kans groter dat we relevante leads of kandidaten op het juiste moment bereiken.

Waarom door PEAK mijn job marketing campagne laten opzetten?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s om jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen te behalen. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Hoe worden de resultaten van mijn job marketing campagne voor mij inzichtelijk gemaakt?

Dit alles is real time terug te vinden in onze custom Google Data Studio Dashboard. De resultaten zullen we op afgesproken momenten aan jou presenteren.

“Veel MKB-ondernemers maken nog geen gebruik van Google For Jobs –  Het vacature gedeelte in de zoekmachine waar je gratis jouw vacatures kan plaatsen”

Diensten voor job marketing

N

Duurzame positie in de zoekresultaten

N

Prettige gebruiks ervaring

N

Meer relevant verkeer

N

Kosteloos

N

Direct bovenaan in de zoekresultaten

N

Conversiegerichte bezoekers

N

Je vacature tonen op een relevant moment

N

Flexibel bijsturen en optimaliseren

N

Hyperlokaal

N

Veel targetmogelijkheden

N

Dagelijks gebruik blijft toenemen

N

Kostenefficiënt

De 3 PEAKs van een online
marketing strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

De job marketing funnel

Een job marketing funnel zit in de basis hetzelfde in elkaar als iedere andere conversie funnel: het zijn de stappen die een bezoeker van jouw website neemt om uiteindelijk over te gaan tot een conversie. Die conversie kan zijn het inschrijven voor jouw nieuwsbrief, het voltooien van een aankoop, of, als we spreken van job marketing, het indienen van een sollicitatie. De te nemen stappen lopen globaal gezien vaak zo: van homepagina, naar vacaturepagina, naar sollicitatieformulier, naar solliciteren. 

Bij iedere stap haken bezoekers af om verschillende redenen, zoals afleiding of overweging. Onderin de funnel blijft slechts een klein deel over van bezoekers die uiteindelijk ook converteren. Als ondernemer is een van de belangrijkste beoogde bedrijfsdoelstellingen vaak het aantrekken van de juiste, kwalitatieve kandidaten voor openstaande vacatures. Hiervoor wordt gekeken naar verschillende KPI’s: het vergroten van het aantal sollicitaties, het positioneren van jouw business als succesvol werkgeversmerk, maar bovenal het verkleinen van het afvalpercentage tussen de verschillende stappen van het solliciatieproces. Het optimaliseren van je job marketing funnel, het opsporen van zwakke plekken en deze verbeteren, is essentieel om ervoor te zorgen dat bij elke stap zo min mogelijk bezoekers afhaken.

Door kleine aanpassingen overtuig je al snel een handvol extra potentiële kandidaten om over te gaan tot solliciteren. Het ultieme doel hierbij is niet alleen het vinden van de juiste kandidaten, maar ook het blijvend binden van deze kandidaten aan jouw business. 

Waarom job marketing

Heeft jouw business belang bij het werven en behouden van goede en toegewijde werknemers, dan is recruitment marketing onmisbaar in de huidige krapte van de arbeidsmarkt. Door recruitment marketing een vast onderdeel te maken van je online marketing mix positioneer je jouw business als aantrekkelijke plek voor werknemers én kom je sneller onder de aandacht van nieuw talent met openstaande vacatures.

“Met onze job marketing activiteiten streven we naar gericht contact met gekwalificeerde vakmensen”

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

KLANTREVIEWS

PEAK Online Marketing
4.9
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
Safari AtelierSafari Atelier
06:55 13 Sep 23
Super fijn en persoonlijk contact gehad met PEAK Online Marketing in verband met het CRO optimalisatie onderzoek. Het is een eerlijke partij met veel kennis van zaken in huis. Er wordt de tijd genomen voor jou als klant en de beloofde zaken worden netjes opgeleverd.
Een ontzettend uitgebreide training gehad van Mick over alle nieuwe mogelijkheden in GA4. Veel info, maar zeer leerzaam!
VDM Home ProductsVDM Home Products
06:46 14 Aug 23
Bedrijf met veel kennis en we hebben een prettige samenwerking mogen ervaren!
Bart van EschBart van Esch
07:19 08 Aug 23
Fijne partner om mee samen te werken! Mick kijkt niet alleen naar de directe vraag maar denkt mee over een totale oplossing. Hij schrijft een plan, geeft de juiste tips en zorgt dat alles piek fijn in orde is. Zowel tijdens de bouw van de web-oplossing, maar ook voor de stappen die daarna gezet moeten worden, houdt hij alles nauwlettend in de gaten en komt hij met goede tips en evaluaties. Net even dat beetje extra om de beste resultaten te behalen voor onze klanten. Wat wij enorm waarderen in Mick. Peak is een waardevolle partner voor de lange termijn!
Leon BosboomLeon Bosboom
09:04 05 Aug 23
Zeer professioneel en betrokken met transparante communicatie!
Geweldig team zit er bij PEAK online marketing. Regelmatig overleg, maken alles duidelijk en inzichtelijkDoor hun aanpak kregen we meer bezoekers op onze website dus meer klanten.Hele fijne samenwerking.
Chris VisserChris Visser
19:43 03 Aug 23
Great team. Dat je ook echt verder helpt om de ambities die je als bureau of merk wil halen. Technisch hoogstaand om doelgroepen te bereiken op basis van socials, Google en de juiste connecties hier tussen.
Mark DujardinMark Dujardin
15:35 24 Jul 23
Sinds januari aan de slag met Peak. Professioneel en kundige mensen met verstand van zaken. We zijn heel blij met met de overstap voor onze webshops.
js_loader

Job marketing met peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van een online job marketing strategie om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.