Online Video Marketing

Maak jij al gebruik van online video om je doelgroep op een dynamische manier kennis te laten maken met jouw business? Video biedt met geluid en bewegend beeld de mogelijkheid om je boodschap duidelijk en impactvol over te brengen aan jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten.

Voordelen van online video marketing

N

Visuele content blijft beter hangen

N

Persoonlijke merkbeleving

N

Moeilijke informatie makkelijk communiceren

N

80% van het online verkeer is video

Wat is online video marketing

Online video adverteren is het inzetten van online video om zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te binden of te bewegen tot actie. De kracht van video zit hem niet enkel in het visuele aspect, maar ook in de mogelijkheid tot interactie met jouw (potentiële) doelgroep. Video marketing biedt de kans om jouw klanten, leads of sollicitanten op een dynamische manier kennis te laten maken met jouw business. Je kunt video integreren op een website of gebruiken als onderdeel van een online marketing campagne.

N

YouTube, Native, Social

N

Unieke content

N

Meten en optimaliseren van engagement

N

Hoge relevantie

Wat is de meerwaarde van online video voor het verbeteren van mijn business?

In de huidige generatie is video content niet meer weg te denken uit het online landschap. 85% van alle internetgebruikers geeft aan iedere dag wel zeker 2 online video’s te kijken. Uit onderzoek is ook gebleken dat een boodschap die wordt overgebracht via bewegend beeld in combinatie met geluid beter wordt onthouden. Daarnaast is video uitermate geschikt om niet alleen informatie, maar ook de merkbeleving van jouw business over te brengen aan je doelgroep. En dit alles kan ook nog worden gepersonaliseerd voor een optimale ervaring voor jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten.

Kan PEAK ook de productie van de online video’s oppakken?

Nee; wij hebben geen in-house productie team. Wel hebben we een groot netwerk. We werken samen met vaste en betrouwbare partners die de expertises kunnen oppakken die wij niet bieden.

Hoe optimaliseren jullie online video campagnes?

Middels A/B testen maken we gegronde keuzes in onze manier van communiceren door de doelgroep zelf hun voorkeuren te laten aangeven. Daarnaast analyseren we de data die voortkomt uit de online video campagne zorgvuldig. Aan de hand van de meetbare resultaten optimaliseren we de campagne waar nodig om jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen te halen.

Op welke online platformen kunnen jullie video adverteren?

Afhankelijk van de doelgroep en doelstelling kiezen we de ideale platformen uit om op te adverteren. Wij kunnen adverteren via: YouTube, Native en de social media kanalen.

Waarom door PEAK mijn online video marketing campagne laten opzetten?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij online video adverteren onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Vormen van online video marketing

Online video marketing is niet meer weg te denken uit de online marketing strategieën van deze tijd. Er zijn verschillende vormen van online video marketing die je ieder voor zich óf gecombineerd kunt inzetten. Elke vorm van online video marketing heeft weer andere eigenschappen en is voor een andere fase in de customer journey relevant. Op basis van jouw (potentiële) doelgroep en kpi’s stellen we een passende online video marketing strategie samen die bijdraagt aan het behalen van jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine op het internet. Maandelijks bezoeken 1,9 miljard gebruikers YouTube, ze kijken dagelijks ruim 1 miljard uur aan content weg en de gemiddelde sessieduur is 40 minuten. Het bereik én de frequentie zijn beide dus erg hoog. Én, omdat YouTube eigendom is van Google, draagt marketing via dit online videokanaal ook nog bij in je positie in Google! Dit alles maakt YouTube een zeer interessant kanaal om op te adverteren.

Native video advertising is een rap groeiende vorm van online video adverteren: advertentie-video’s worden alleen getoond op websites waarvoor de inhoud van de advertentie ook relevant is en matcht met de content op de website. In tegenstelling tot andere vormen van online video adverteren moet de kijker bij native zelf op de “play” button klikken om de video te laten afspelen. Het kijken van een video wordt de websitebezoeker dus niet opgelegd, wat de irritatiefactor van jouw potentiële doelgroep aanzienlijk verkleind. Mede hierdoor heeft native van alle online video marketing vormen het hoogste uitkijkpercentage.

Het voordeel van video adverteren via de social media kanalen is de flexibiliteit: ieder kanaal heeft haar eigen unieke mogelijkheden qua targeting en advertentietypes. Aan de hand van jouw doelstellingen, kpi’s en budget stellen we een op maat gemaakte online video campagne samen. De zeer specifieke targeting opties die de social media kanalen bieden zorgen voor een grote kans op interactie met jouw doelgroep wanneer zij een online video advertentie bekijken.

“Online video biedt jouw doelgroep de kans op een dynamische manier kennis te maken met jouw business”

Werkwijze

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. We doorlopen de volgende stappen om jouw conversiepercentage te verbeteren:

Stap 1: Bepalen van de doelgroep
Stap 2: Samenstellen van de ideale online marketingmix
Stap 3: Inrichten van de gekozen marketing kanalen
Stap 4: Optimalisatie a.d.h.v. meetbare resultaten

Einddoel: Verkeer dat converteert!

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij online video marketing onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Waarom zet je online video adverteren in?

Online video wordt in deze tijd steeds vaker gezien als een essentieel medium. Als je hier nog geen gebruik van maakt, is de kans groot dat je wordt ingehaald door concurrenten die wel op deze manier zichtbaar zijn. Met name voor de vluchtige levensstijl van de nieuwe generatie Z is het belangrijk om op te vallen. De aandacht van je potentiële doelgroep moet niet alleen worden getrokken, maar ook worden behouden. En video is hiervoor met de vele stimuli als bewegend beeld en geluid een uitermate geschikte medium. Met online video adverteren vergroot je de engagement en ga je de verbinding aan met je doelgroep. En zo is die top ineens binnen handbereik!

85% van alle internetgebruikers geeft aan iedere dag wel zeker 2 online video’s te kijken

De 3 PEAK’s strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

KLANTREVIEWS

PEAK Online Marketing
4.9
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
Safari AtelierSafari Atelier
06:55 13 Sep 23
Super fijn en persoonlijk contact gehad met PEAK Online Marketing in verband met het CRO optimalisatie onderzoek. Het is een eerlijke partij met veel kennis van zaken in huis. Er wordt de tijd genomen voor jou als klant en de beloofde zaken worden netjes opgeleverd.
Een ontzettend uitgebreide training gehad van Mick over alle nieuwe mogelijkheden in GA4. Veel info, maar zeer leerzaam!
VDM Home ProductsVDM Home Products
06:46 14 Aug 23
Bedrijf met veel kennis en we hebben een prettige samenwerking mogen ervaren!
Bart van EschBart van Esch
07:19 08 Aug 23
Fijne partner om mee samen te werken! Mick kijkt niet alleen naar de directe vraag maar denkt mee over een totale oplossing. Hij schrijft een plan, geeft de juiste tips en zorgt dat alles piek fijn in orde is. Zowel tijdens de bouw van de web-oplossing, maar ook voor de stappen die daarna gezet moeten worden, houdt hij alles nauwlettend in de gaten en komt hij met goede tips en evaluaties. Net even dat beetje extra om de beste resultaten te behalen voor onze klanten. Wat wij enorm waarderen in Mick. Peak is een waardevolle partner voor de lange termijn!
Leon BosboomLeon Bosboom
09:04 05 Aug 23
Zeer professioneel en betrokken met transparante communicatie!
Geweldig team zit er bij PEAK online marketing. Regelmatig overleg, maken alles duidelijk en inzichtelijkDoor hun aanpak kregen we meer bezoekers op onze website dus meer klanten.Hele fijne samenwerking.
Chris VisserChris Visser
19:43 03 Aug 23
Great team. Dat je ook echt verder helpt om de ambities die je als bureau of merk wil halen. Technisch hoogstaand om doelgroepen te bereiken op basis van socials, Google en de juiste connecties hier tussen.
Mark DujardinMark Dujardin
15:35 24 Jul 23
Sinds januari aan de slag met Peak. Professioneel en kundige mensen met verstand van zaken. We zijn heel blij met met de overstap voor onze webshops.
js_loader

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

Online Video marketing met peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van jouw online video marketing strategie om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.

Waar kan PEAK je mee helpen?

Wij helpen je aan meer
Bezoekers Klanten Leads Sollicitanten Omzet

Waar kan PEAK je mee helpen?

Kan ik je helpen?