Remarketing

Remarketing draait om online marketing activiteiten waarmee je eerdere bezoekers van je site opnieuw benadert met gerichte online advertenties. We stellen een effectieve remarketing funnel samen om de bezoeker over te halen terug te komen naar jouw website om een gewenste actie uit te voeren. Maak jij al gebruik van remarketing om jouw conversies te verhogen?

Voordelen van Remarketing

N

Gericht adverteren

N

Bezoekers terughalen naar jouw website

N

Zichtbaar op het juiste moment

N

Conversie verhogend

Wat is Remarketing?

Maarliefst 99% van jouw potentiële klanten gaan bij een eerste contactmoment met jouw business niet over tot een harde conversie, bijvoorbeeld een aankoop. Toch bezoeken al deze potentiële klanten, leads of sollicitanten wél jouw website. Remarketing draait om online marketing activiteiten waarmee je eerdere bezoekers van je website opnieuw benadert met gerichte online advertenties. We stemmen de advertenties af op de fase van de customer journey waar jouw potentiële klant zich op dat moment in bevindt en leiden die zo richting de uiteindelijk gewenste conversie.

N

Toepasbaar op elke vorm van online verkeer

N

Dynamische product remarketing

N

Overtuigt de overwegende bezoeker

N

Zet aan tot conversie

Hoe stelt PEAK een succesvolle remarketing campagne samen?

Die stellen we zorgvuldig samen aan de hand van jouw doelstellingen, KPI’s, doelgroep, budget en natuurlijk reeds vergaarde data. We bepalen welke vorm van remarketing het meest efficiënt is, óf zetten een mix van vormen in voor het behalen van jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen. Remarketing is een onderdeel van een gehele online marketing strategie.

Welke bijdrage levert remarketing aan het verbeteren van mijn business?

Remarketing adverteren is een onmisbaar onderdeel van je totale marketing strategie. Het is immers super zonde om de 99% van jouw websitebezoekers die reeds interesse hebben getoont in jouw business zomaar te laten gaan. Remarketing is de meest effectieve strategie om jouw conversiepercentage te verhogen.

Hoe werkt remarketing?

Doordat mensen cookies achterlaten op jouw website weet je precies in welk product of dienst zij interesse hebben getoond. Echter is de kans groot dat zij dit product of deze dienst niet direct hebben aangeschaft of afgerekend. Met remarketing herinner je ze aan hun eerdere interesse in jouw business met gerichte online advertenties. Hierdoor beweeg je jouw potentiële doelgroep steeds een stukje verder in funnel richting de uiteindelijk gewenste conversie.

Maken jullie ook remarketing content?

Nee; wij hebben geen in-house designers. Wel hebben we een groot netwerk. We werken samen met vaste en betrouwbare partners die de expertises kunnen oppakken die wij niet bieden.

Waarom door PEAK mijn remarketing campagne laten opzetten?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij remarketing onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Vormen van remarketing

Er zijn heel veel manieren waarop je remarketing in kunt zetten om een potentiële klant, lead of sollicitant een stapje verder richting de gewenste conversie te bewegen. De vele vormen kunnen in een samenspel optimaal resultaat behalen, maar een vorm los kan ook zeer effectief zijn. Hieronder beschrijven we 3 veel voorkomende vormen om je een beeld te geven van hoe een remarketing campagne eruit zou kunnen zien.

Wanneer je je remarketing activiteiten inzet via het Google Display Network of wanneer je bijvoorbeeld shopping- of zoekadvertenties remarket spreek je van Google Ads Remarketing. Je advertenties worden bijvoorbeeld onder YouTube video’s geplaatst, komen tevoorschijn bij apps en op alle andere websites gerelateerd aan Google. Het GDN bevat meer dan 2 miljoen aan Google gerelateerde websites en honderdduizenden apps. Wanneer je Google Ads inzet voor jouw remarketing campagne profiteer je van het enorme netwerk dat Google heeft opgebouwd.

Het uitvoeren van remarketing activiteiten via één van de social media kanalen is social media remarketing. Net als bij reguliere marketinguitingen heeft ook bij remarketing ieder kanaal zijn eigen sterkten. En natuurlijk is het bij een remarketing campagne ook van cruciaal belang dat jij weet op welke social media kanalen jouw doelgroep zich bevindt. Dit zodat de gerichte advertenties bij de juiste personen terecht komen. Wanneer je specifiek remarket op een doelgroep die echt interesse of een aankoopintentie heeft getoond in jouw product of dienst kun je veel voordeel halen uit het persoonlijke karakter van social media.

Dynamische remarketing gaat nog een stapje verder dan andere vormen van remarketing: hierbij speel je in op een specifiek product of specifieke dienst van interesse. Je laat je bezoekers een advertentie zien van die de exacte diensten of producten waar jouw bezoeker interesse in heeft getoond.

Remarketing is de meest effectieve strategie om jouw conversiepercentage te verhogen

Werkwijze

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. We doorlopen de volgende stappen om jouw conversiepercentage te verbeteren:

Stap 1: Bepalen van de doelgroep
Stap 2: Samenstellen van de ideale online marketingmix
Stap 3: Inrichten van de gekozen marketing kanalen
Stap 4: Optimalisatie a.d.h.v. meetbare resultaten

Einddoel: Verkeer dat converteert!

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij remarketing onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Waarom zet je remarketing in?

Er zijn veel redenen waarom mensen niet direct converteren. Ook jouw potentiële klant, lead of sollicitant heeft behoefte aan een oriëntatiefase, neemt even de tijd voor een bewuste overweging óf is simpelweg gewoon afgeleid op de weg naar het winkelmandje. Remarketing is de tool bij uitstek om de mensen die al in verbinding staan met jouw business dat laatste duwtje in de rug te geven om uiteindelijk ook over te gaan tot een conversie. Voordeel is dus dat je niet schiet met hagel maar bewust geïnteresseerde mensen benadert.

“Online zichtbaarheid en verkoop
worden in de komende jaren
belangrijker dan ooit”

Kan ik je helpen?

De 3 PEAK’s strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

KLANTREVIEWS

Mick van PEAK Online Marketing helpt ons al jaren met het succesvol opzetten en managen van social media campagnes. Ik kan niet anders dan dit bedrijf aanraden. De samenwerking is altijd professioneel en prettig, de service van een hoog niveau. Vakmanschap en kennis van het marketinglandschap zit bij dit bedrijf in het dna.

David Behrens | EIGENAAR

Ping Media B.V.

Als retailer in de meubelbranche is het super belangrijk om je online marketing op orde te hebben want 90% van onze klanten oriënteert zich online alvorens ze de stap nemen om naar de winkel te gaan. Mick van peak online marktwerking helpt en ontzorgt  ons volledig op dit gebied. Erg blij met de resultaten.

Wout Middelman | Eigenaar

Middelman wonen

Mick heeft mij op een hele duidelijke manier laten inzien hoe ik meer uit mijn website kan halen. Via teams hebben wij samen naar belangrijke data  van mijn website gekeken en dat opende mijn ogen. Je merkt dat Mick heel erg veel kennis heeft op dit vlak en dat hij je op een fijne en toegankelijke manier in korte tijd veel kan leren. Een man met veel kennis en fijne manier van communiceren.

Esther Bakker | Eigenaar

K'willeminhuis

Met PEAK Online Marketing hebben wij een specialist die ons meeneemt en inzicht geeft in de wereld van SEO analyse, zoekmachine optimalisatie, keywords & content. Het ogenschijnlijke mistige wordt helder gemaakt en geeft handvaten om de juiste dingen te doen en zichtbaar en vindbaar te zijn.

Bart Eigenhuis | Eigenaar

Smaak Keukens Soest

PEAK laat je met een quickscan je ogen openen hoe het bij instagram & facebook werkt mbt adverteren. Door duidelijk aan te geven hoe je het beste kan adverteren bespaar je een hoop geld en bereik je het meeste voor je bedrijf. Daarnaast gaan de ontwikkelingen bij META zo snel dat het voor een kleine ondernemer niet meer te volgen is.

Dennis Esselman | EIGENAAR

DEEP

Fijne samenwerking met veel positieve energie. Mick denkt met je mee en doet een stapje extra.

Ik kan een traject met Mick aanraden aan elke ondernemer die meer vanuit gemak en rust wilt ondernemen.

Marieke Beijersbergen | Eigenaar

Lindenhof

Mick is buiten een fijn mens een professional op het gebied van Online Marketing. Kennis van zaken, hoogwaardige service, heldere communicatie en denkt met je mee.
We werken nu al een aantal jaren samen en daar zullen wat mij betreft nog vele jaren aan toegevoegd gaan worden!

Charlie-Robinson | Eigenaar

CRP Webdesign

Fijne partner om mee samen te werken! Mick kijkt niet alleen naar de directe vraag maar denkt mee over een totale oplossing. Hij schrijft een plan, geeft de juiste tips en zorgt dat alles piek fijn in orde is. Zowel tijdens de bouw van de web-oplossing, maar ook voor de stappen die daarna gezet moeten worden, houdt hij alles nauwlettend in de gaten en komt hij met goede tips en evaluaties. Net even dat beetje extra om de beste resultaten te behalenvoor onze klanten. Wat wij enorm waarderen in Mick. Peak is een waardevolle partner voor de lange termijn!

Bart van Esch | Eigenaar

Be-Interactive

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

Remarketing Bureau: peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van jouw remarketing strategie om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.