Zoekmachine optimalisatie

Scoort jouw website al hoog in de Google zoekresultaten?
Met SEO optimaliseren we jouw website om beter vindbaar te zijn
voor jouw
potentiële klanten, leads of sollicitanten.

Voordelen van SEO

N

Duurzame positie in de zoekresultaten

N

Prettige gebruikers ervaring

N

Meer relevant verkeer

N

Kosteloos

Wat is zoekmachine
optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, is het optimaliseren van je website om beter gevonden te worden in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Doel is zo hoog mogelijk bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing te komen.

N

Gebruik van relevante keywords en content

N

Een optimale vindbaarheid van je website door gebruik van de juiste techniek

N

Het gebruik van kwalitatieve en relevante links op en naar jouw website

N

Een prettige user experience

Wat is de juiste SEO strategie voor mijn bedrijf?

Die stellen we zorgvuldig samen aan de hand van de 4 essentiële SEO pijlers: keywords en content, technische optimalisatie, populariteit en autoriteit en als laatst de user experience. Voor iedere pijler stellen we een eigen strategie samen voor een optimaal resultaat in het verhogen van jouw organische Google ranking.

Hoe verdiept PEAK zich in mijn business voor een optimaal resultaat?

We starten met een uitgebreide zoekwoordanalyse. Hierin bekijken we de keywords die in jouw business het meest relevant zijn, wat het zoekvolume is en hoe veel concurrentie het keyword heeft. De uitkomst van deze analyse verweven we in een gedegen contentstrategie.

Hoe krijgt PEAK mijn website hoger in de Google rankings?

Doordat we starten met een zoekwoordenonderzoek is ons werk altijd resultaatgericht. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen we gericht de overige pijlers techniek, autoriteit en user experience optimaliseren. Een harmonieus samenspel tussen de verschillende pijlers resulteert in een positieve gebruikerservaring wat uiteindelijk leidt tot meer relevant verkeer op jouw website én een hogere ranking in de verschillende zoekmachines.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO heeft betrekking op je organische zoekresultaten (onbetaald) en is vooral een kwalitatieve lange termijn strategie. SEA heeft betrekking op je dynamische zoekresultaten (betaald) en zorgt voor snel zichtbaar resultaat. Vaak adviseren wij om een combinatie van beide online marketing tools in te zetten voor het behalen van optimaal resultaat: 

  • Bij SEO moet je je vindbaarheid verdienen (door bijvoorbeeld relevante content en linkbuilding). Dat dwingt je om je in te zetten voor een kwalitatieve website met relevante content. Bezoekers zullen sneller vinden wat zij zoeken en daardoor een prettige user experience hebben. Dit wekt niet alleen het vertrouwen van potentiële nieuwe klanten, maar het bindt ook bestaande klanten voor de de langere termijn.
  • SEA geeft sneller resultaat doordat je advertenties tegen betaling direct bovenaan staan. Echter, je kunt nog zo’n prachtige advertentie plaatsen waar iedereen op klikt, maar als de content erachter van slechte kwaliteit is heb je het al snel verpest bij je potentiële klant, lead of sollicitant. Een eerste indruk maak je maar één keer. 

En daarom adviseert PEAK altijd om eerst je website inclusief je SEO op orde te hebben, alvorens je mensen actief naar de website trekt met kwalitatieve zoekmachine advertenties.

Kan PEAK mij ook helpen bij het opstellen van relevante keywords en content?

Ja! Dat is altijd een vast onderdeel van onze SEO strategie.

Waarom door PEAK mijn SEO laten optimaliseren?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij SEO onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Pijlers van SEO

Binnen SEO werken we met 4 pijlers: keywords en content, techniek, populariteit en autoriteit en user experience. Dit zijn de pijlers die Google in overweging neemt bij het ranken van jouw website. Hoe beter je invulling geeft aan deze 4 pijlers, hoe hoger jouw website in de zoekresultaten van Google zal worden geplaatst.

Het gebruik van relevante keywords en content is noodzakelijk om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google. Maak gebruik van zoekwoorden die jouw doelgroep toepast in hun zoekopdrachten en plaats deze strategisch op jouw website. PEAK kan je helpen bij het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek en bij het opstellen van een contentstrategie.

Dit heeft betrekking op de achterkant van jouw website. Je kunt het in principe zien als een fundering. Je kunt je keywords en content nog zo goed op orde hebben maar wanneer de techniek niet optimaal is ingericht krijgen je potentiële klanten, leads of sollicitanten dit niet te zien. Een snelle laadtijd, responsive design en een veilige website zijn essentieel. Dit resulteert uiteindelijk in een lage bounce rate, een langere sessieduur en meer pagina’s per bezoek.

Deze pijler is van groot belang voor jouw website: de SEO autoriteit geeft aan hoe belangrijk en betrouwbaar jouw website is in de ogen van Google. Hoe hoger je autoriteit, hoe hoger je scoort in de zoekresultaten. PEAK helpt jou de autoriteit van je website te verhogen door het gebruik van kwalitatieve en relevante links op en naar jouw website.

Een optimale gebruikerservaring zal altijd een positief effect hebben op jouw positie in de zoekresultaten. Een duidelijke website met een logische menustructuur en heldere navigatie helpen een bezoeker eenvoudig te vinden wat hij zoekt. Dit in combinatie met relevante content, linkbuilding en een snelle laadtijd zorgt al snel voor een tevreden bezoeker. En een tevreden bezoeker is sneller geneigd te converteren.

“97% van alle internetgebruikers
maakt gebruik van zoekmachines”

Werkwijze

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. We doorlopen de volgende stappen om jouw conversiepercentage te verbeteren:

Stap 1: Bepalen van de doelgroep
Stap 2: Samenstellen van de ideale online marketingmix
Stap 3: Inrichten van de gekozen marketing kanalen
Stap 4: Optimalisatie a.d.h.v. meetbare resultaten

Einddoel: Verkeer dat converteert!

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij SEO onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Waarom zet je seo in?

Zonder relevante keywords en content vinden jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten jouw website en aanbod niet. Relevante content en zoekwoorden in combinatie met linkbuilding én een SEO technisch goed ingerichte website, vergroot de kans dat je jouw potentiële doelgroep bereikt. Een optimale user experience zorgt ervoor dat jouw website aanzienlijk hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. 

Door jouw website hoog te laten ranken in zoekmachines zorg je voor een duurzame stroom aan potentiële klanten, leads of sollicitanten. Daarnaast kost SEO je geen advertentiebudget. Over het algemeen heeft verkeer uit organische zoekresultaten het hoogste conversiepercentage. Een gedegen SEO strategie zorgt dus voor een constante stroom aan kostenloze conversies. En zo is die top ineens binnen handbereik.

“Online zichtbaarheid en verkoop
worden in de komende jaren belangrijker dan ooit.”

Kan ik je helpen?

De 3 PEAK’s strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

KLANTREVIEWS

Mick van PEAK Online Marketing helpt ons al jaren met het succesvol opzetten en managen van social media campagnes. Ik kan niet anders dan dit bedrijf aanraden. De samenwerking is altijd professioneel en prettig, de service van een hoog niveau. Vakmanschap en kennis van het marketinglandschap zit bij dit bedrijf in het dna.

David Behrens | EIGENAAR

Ping Media B.V.

Als retailer in de meubelbranche is het super belangrijk om je online marketing op orde te hebben want 90% van onze klanten oriënteert zich online alvorens ze de stap nemen om naar de winkel te gaan. Mick van peak online marktwerking helpt en ontzorgt  ons volledig op dit gebied. Erg blij met de resultaten.

Wout Middelman | Eigenaar

Middelman wonen

Mick heeft mij op een hele duidelijke manier laten inzien hoe ik meer uit mijn website kan halen. Via teams hebben wij samen naar belangrijke data  van mijn website gekeken en dat opende mijn ogen. Je merkt dat Mick heel erg veel kennis heeft op dit vlak en dat hij je op een fijne en toegankelijke manier in korte tijd veel kan leren. Een man met veel kennis en fijne manier van communiceren.

Esther Bakker | Eigenaar

K'willeminhuis

Met PEAK Online Marketing hebben wij een specialist die ons meeneemt en inzicht geeft in de wereld van SEO analyse, zoekmachine optimalisatie, keywords & content. Het ogenschijnlijke mistige wordt helder gemaakt en geeft handvaten om de juiste dingen te doen en zichtbaar en vindbaar te zijn.

Bart Eigenhuis | Eigenaar

Smaak Keukens Soest

PEAK laat je met een quickscan je ogen openen hoe het bij instagram & facebook werkt mbt adverteren. Door duidelijk aan te geven hoe je het beste kan adverteren bespaar je een hoop geld en bereik je het meeste voor je bedrijf. Daarnaast gaan de ontwikkelingen bij META zo snel dat het voor een kleine ondernemer niet meer te volgen is.

Dennis Esselman | EIGENAAR

DEEP

Fijne samenwerking met veel positieve energie. Mick denkt met je mee en doet een stapje extra.

Ik kan een traject met Mick aanraden aan elke ondernemer die meer vanuit gemak en rust wilt ondernemen.

Marieke Beijersbergen | Eigenaar

Lindenhof

Mick is buiten een fijn mens een professional op het gebied van Online Marketing. Kennis van zaken, hoogwaardige service, heldere communicatie en denkt met je mee.
We werken nu al een aantal jaren samen en daar zullen wat mij betreft nog vele jaren aan toegevoegd gaan worden!

Charlie-Robinson | Eigenaar

CRP Webdesign

Fijne partner om mee samen te werken! Mick kijkt niet alleen naar de directe vraag maar denkt mee over een totale oplossing. Hij schrijft een plan, geeft de juiste tips en zorgt dat alles piek fijn in orde is. Zowel tijdens de bouw van de web-oplossing, maar ook voor de stappen die daarna gezet moeten worden, houdt hij alles nauwlettend in de gaten en komt hij met goede tips en evaluaties. Net even dat beetje extra om de beste resultaten te behalenvoor onze klanten. Wat wij enorm waarderen in Mick. Peak is een waardevolle partner voor de lange termijn!

Bart van Esch | Eigenaar

Be-Interactive

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

SEO bureau: peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het optimaliseren van je zoekmachine marketing om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.