Social Media Adverteren

Het wordt steeds moeilijker om jouw content er op social media uit te laten springen met organische posts. Daarbij bereik je met organische posts maar weinig potentiële nieuwe klanten. Dit kan een reden zijn om gebruik te maken van betaalde advertentieruimte op voor jouw doelgroep relevante social media kanalen. Maak jij al gebruik van social media marketing om het maximale uit jouw business te halen?

Voordelen van social media marketing

N

Hyperlokaal

N

Veel targeting-mogelijkheden

N

Dagelijks gebruik blijft toenemen

N

Kostenefficiënt

Wat is social advertising

Social media adverteren is het tonen van advertenties van jouw business op social media kanalen. Middels social advertising kun je op basis van profielkenmerken, activiteiten en interesses van de gebruikers specifiek targeten en daarmee je doelgroep heel gericht benaderen. Je advertentie komt zo terecht bij een voor jou relevant publiek.

N

Facebook, Linkedin, Instagram, Snapchat, Pinterest en TikTok

N

Relevant voor meer bereik, engagement, kliks, leads of conversies

N

Targeting o.b.v. geografische, demografische en persoonlijke data en interesses

N

Doelgroep uitbreiden met lookalike audiences of remarketing

Hoe stellen jullie een succesvolle social media campagne samen?

Als de beoogde online marketingdoelstellingen meetbaar zijn gemaakt gaan we de strategie bepalen. We kijken naar de ultieme mix van uitingen en kanalen waarmee we jouw doelstellingen kunnen behalen.

Kan PEAK ook de advertentie uitingen voor de social media campagne opmaken?

Nee; wij hebben geen in-house designers. Wel hebben we een groot netwerk. We werken samen met vaste en betrouwbare partners die de expertises kunnen oppakken die wij niet bieden.

Hoe optimaliseren jullie een social media campagne?

Op basis van A/B testen en het meten van de resultaten optimaliseren we continu. Welke doelgroep presteert beter? Worden de doelstellingen behaald? Op welke uiting wordt vaker geklikt? We analyseren de volledige campagne en komen tijdens periodieke rapportagemomenten tot relevante next steps om de campagne te optimaliseren.

Op welke social media platformen kunnen jullie adverteren?

Afhankelijk van de doelgroep en doelstelling kiezen we de ideale platformen uit om op te adverteren. Wij kunnen adverteren op: Facebook, Linkedin, Instagram, Snapchat, Pinterest en TikTok.

Waarom door PEAK mijn social media campagne laten opzetten?

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij social media adverteren onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Vormen van social media marketing

Er zijn veel social media kanalen en daarmee meerdere vormen van social media marketing. Ieder kanaal heeft zijn eigen unieke manier van adverteren en campagnemanagement. Voor iedere doelstelling en doelgroep kan een specifiek platform het meest effectief zijn. Wij kunnen adverteren op:

Facebook is samen met Instagram het meest populaire social media platform. Één van elke 5 minuten die mensen spenderen op hun smartphone wordt besteed aan Facebook of Instagram. Met 10,8 miljoen gebruikers alleen al in Nederland is de kans heel groot dat jouw (potentiële) doelgroep zich ook op Facebook bevindt.

Meer dan een half miljard professionals wereldwijd gebruiken LinkedIn om hun kennis te delen, zich te laten inspireren en hun netwerk te onderhouden. De kans is dus groot dat ook jouw doelgroep gebruik maakt van LinkedIn. LinkedIn advertising is ideaal voor het bereiken van een b2b-doelgroep. Door te targeten op demografische data bereik je jouw potentiële doelgroep via hun branche, functietitel, bedrijfstak of bedrijfsnaam.

60% van alle Instagram gebruikers ontdekt nieuwe producten op Instagram en maar liefst 80% volgt een bedrijf op dit platform. Daarnaast gebruiken ze dit social media kanaal om zich te laten inspireren en om nieuwe dingen te ontdekken. Instagram is dé plek om je verhaal visueel te vertellen én te verkopen. Met 4,1 miljoen gebruikers in Nederland, waar met name de leeftijdscategorie 15-39 jaar goed vertegenwoordigd is, is Instagram een belangrijk onderdeel van je social advertising strategie.

Pinterest is ontworpen om mensen te inspireren. Adverteren op Pinterest is pas mogelijk sinds 2020 en dus relatief nieuw. De mogelijkheden ervan zijn ongeveer hetzelfde als die van het adverteren op Instagram. In tegenstelling tot Instagram heb je op Pinterest niet de mogelijkheid tot interactie met je doelgroep. Wel kun je het platform heel goed gebruiken om meer naamsbekendheid te genereren, mensen aan je profiel te verbinden, producten te verkopen en een band te laten opbouwen met je merk.

Snapchat is een vreemde eend in de bijt: de communicatie verloopt vrijwel alleen maar via de camera. Maar met bijna 2 miljoen, voornamelijk jongere gebruikers, is Snapchat erg interessant om in te zetten in jouw social advertising mix en het biedt ook nog eens unieke advertentiemogelijkheden.

TikTok is sinds 2020 erg populair geworden onder jongeren tussen de 15 en 20 jaar. Net als Snapchat spreek je via dit kanaal dus ook voornamelijk een jonge doelgroep aan. Het verschil met Snapchat is dat TikTok-gebruikers de mogelijkheid hebben een ander profiel te volgen en hier bijvoorbeeld reacties te plaatsen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op hashtags te zoeken zoals bij Instagram.

Youtube Advertising behoort ook tot de mogelijkheden bij PEAK. Door het bewegend beeld karakter behandelen wij deze vorm van marketing als Online Video Marketing. 

Lees daarover hier meer 

“Één van elke 5 minuten die mensen spenderen op hun smartphone wordt besteed aan Facebook of Instagram

Werkwijze

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. We doorlopen de volgende stappen om jouw conversiepercentage te verbeteren:

Stap 1: Bepalen van de doelgroep
Stap 2: Samenstellen van de ideale online marketingmix
Stap 3: Inrichten van de gekozen marketing kanalen
Stap 4: Optimalisatie a.d.h.v. meetbare resultaten

Einddoel: Verkeer dat converteert!

Wij nemen je als gedegen professionals mee in de klim van onze 3 PEAK’s, waarbij social media adverteren onderdeel is van PEAK 2: online verkeer. We werken samen met vaste, betrouwbare partners waardoor we op iedere niche kunnen inspelen en je kunnen begeleiden in iedere stap naar de top.

Waarom zet je social media advertising in?

Volgens onderzoeksbureau GfK gaat 92% van de oriëntatie bij de aankoop van een product/dienst online. Social media kanalen hebben een grote impact op deze online oriëntatie. Ook jouw potentiële klanten, leads of sollicitanten bevinden zich op social media. Je moet alleen nog de juiste boodschap en kanalen vinden om ze te bereiken. En zo is die top ineens binnen handbereik.

“Social Media Marketing is niet meer weg te denken uit het digitale landschap”

Kan ik je helpen?

De 3 PEAK’s strategie

PEAK 1: Meetbare Resultaten

Het meetbaar maken van de data achter je website is essentieel. Zonder dit goed inzichtelijk te maken kun je niet gericht sturen op resultaat. Daarnaast loop je als ondernemer relevante managementinformatie mis. Door je website meetbaar te maken wordt het volgende duidelijk:

  • De kenmerken van je bezoekers
  • De herkomst van je bezoekers
  • Het gedrag van je bezoekers
  • Welke bezoekers uiteindelijk klant of lead worden

Het meetbaar maken van een website geeft inzicht in hoe bezoekers jouw website ervaren. Met dit inzicht kun je je campagnes optimaliseren en werken aan een effectievere website zodat jouw bezoekers sneller klant worden, solliciteren of hun gegevens achterlaten.

PEAK 2: Online verkeer

Zonder relevant verkeer naar jouw website, ook geen potentiële klanten, leads of sollicitanten. Relevant verkeer genereren start met het bepalen van jouw doelgroep. Als we die helder in kaart hebben gebracht kunnen we gericht de ideale online marketing mix samenstellen. Denk hierbij aan:

  • Social media marketing
  • Zoekmachine adverteren
  • Remarketing
  • E-mail marketing automation

PEAK heeft de kennis en ervaring in huis om te bepalen welke kanalen en technieken het beste bij jouw business passen, waar we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken en hoe we deze vervolgens moeten aanspreken. Door het zorgvuldig inrichten en optimaliseren van de gekozen marketing kanalen en -activiteiten behalen we samen jouw beoogde bedrijfsdoelstellingen.

PEAK 3: Conversie optimalisatie

Door het bezoekersgedrag op je website te analyseren kunnen we verbeterpunten aandragen ten behoeve van het conversiepercentage. Deze verbeterpunten vergroten de kans dat bezoekers de gewenste actie(s) uitvoeren op jouw website. 

Met onze kennis en ervaring dragen we verbeterpunten aan om zo de prestaties van jouw website te vergroten. Door middel van een gedegen concurrentieonderzoek kunnen we inspelen op trends en ontwikkelingen binnen jouw markt. Door jouw website te optimaliseren voor iedere stap van de online marketing funnel verbeteren we het conversiepercentage. Wanneer we het conversiepercentage kunnen verbeteren kunnen we daarmee ook de totale winstgevendheid voor jouw business verbeteren.

KLANTREVIEWS

PEAK Online Marketing
4.9
Gebaseerd op 15 beoordelingen
powered by Google
Safari AtelierSafari Atelier
06:55 13 Sep 23
Super fijn en persoonlijk contact gehad met PEAK Online Marketing in verband met het CRO optimalisatie onderzoek. Het is een eerlijke partij met veel kennis van zaken in huis. Er wordt de tijd genomen voor jou als klant en de beloofde zaken worden netjes opgeleverd.
Een ontzettend uitgebreide training gehad van Mick over alle nieuwe mogelijkheden in GA4. Veel info, maar zeer leerzaam!
VDM Home ProductsVDM Home Products
06:46 14 Aug 23
Bedrijf met veel kennis en we hebben een prettige samenwerking mogen ervaren!
Bart van EschBart van Esch
07:19 08 Aug 23
Fijne partner om mee samen te werken! Mick kijkt niet alleen naar de directe vraag maar denkt mee over een totale oplossing. Hij schrijft een plan, geeft de juiste tips en zorgt dat alles piek fijn in orde is. Zowel tijdens de bouw van de web-oplossing, maar ook voor de stappen die daarna gezet moeten worden, houdt hij alles nauwlettend in de gaten en komt hij met goede tips en evaluaties. Net even dat beetje extra om de beste resultaten te behalen voor onze klanten. Wat wij enorm waarderen in Mick. Peak is een waardevolle partner voor de lange termijn!
Leon BosboomLeon Bosboom
09:04 05 Aug 23
Zeer professioneel en betrokken met transparante communicatie!
Geweldig team zit er bij PEAK online marketing. Regelmatig overleg, maken alles duidelijk en inzichtelijkDoor hun aanpak kregen we meer bezoekers op onze website dus meer klanten.Hele fijne samenwerking.
Chris VisserChris Visser
19:43 03 Aug 23
Great team. Dat je ook echt verder helpt om de ambities die je als bureau of merk wil halen. Technisch hoogstaand om doelgroepen te bereiken op basis van socials, Google en de juiste connecties hier tussen.
Mark DujardinMark Dujardin
15:35 24 Jul 23
Sinds januari aan de slag met Peak. Professioneel en kundige mensen met verstand van zaken. We zijn heel blij met met de overstap voor onze webshops.
js_loader

Klimuitrusting

Pas je uitrusting aan op de omstandigheden en de tocht die je doet. De perfecte standaarduitrusting bestaat niet: deze verschilt per dag en tocht en is afhankelijk van je doel en ervaring.

PEAK heeft de specialistische kennis in huis van een breed spectrum aan online marketing tools. We beheersen de technische skills om de voor jou ideale mix aan tools samen te stellen en in te richten. En we zullen er voor zorgen dat onze kennis op een handzame wijze aan jouw organisatie wordt meegegeven. Op die manier blijf je altijd zelf in controle.

Social Media Marketing Bureau: peak online marketing

Wij van PEAK zijn er voor jou om je klim naar de top zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van jouw social media marketing strategie om het maximale uit je business te halen? Bel gerust, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Of vraag de gratis Quickscan aan!

N

Gratis en vrijblijvend. Je zit nooit ergens aan vast!

N

Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

N

Jouw huidige situatie en kansen in kaart gebracht.

Door op ‘versturen’ te klikken geef ik PEAK Online Marketing toestemming contact met mij op te nemen.